Dues agències de viatges de la Garrotxa, Trescàlia i Nit i Vol, són les primeres de l'Estat d'aconseguir l'acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), el màxim segell de qualitat en aquest àmbit.

Durant tres anys, podran oferir paquets turístics que incloguin com a destí el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Han treballat amb el Parc per aconseguir l'acreditació.

L'acreditació els permet vendre paquets amb altres indrets protegits en l'àmbit estatal i europeu que hagin desenvolupat la segona fase de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Els responsables de les dues empreses han subratllat que l'acreditació és una garantia de qualitat dels seus productes. A més, la carta els obliga a assumir compromisos, com ara seguir treballant per fomentar el turisme sostenible, en els àmbits nacional i internacional.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ja va ser pioner a l'Estat quan l'any 2001 va aconseguir l'acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Es tracta d'un reconeixement que ha renovat recentment per a un període de 4 anys més.

Des de llavors, aquest espai ha aconseguit desenvolupar el segon nivell de la carta, com és l'acreditació de les empreses locals. Ara en tenen 50 i algunes en procés.

La tercera fase és l'acreditació de les dues primeres agències de viatges. El Parc indica que suposa tancar el cercle en qualitat de turisme sostenible.