L'actual cinquena tinent d'alcalde de l'ajuntament de Girona, Isabel Muradàs passava informació confidencial sobre ajuntaments catalans a Josep Manel Bassols, exalcalde d'Anglès.

Això és el que avui revela El País i que es troba en el sumari del cas 3%. Bassols és un dels constructors investigats i Muradàs llavors era la sots directora del departament de Governació de la Generalitat- entre octubre de 2011 i gener de 2013- i també tinent d'alcalde del consistori gironí, com ara.

Segons el rotatiu, Isabel Muradàs enviava dades econòmiques confidencials sobre els municipis on Bassols volia aconseguir una adjudicació.

Entre les revelacions que es recullen al sumari, hi ha correus electrònics. En un d'ells, segons El País, Bassols convida a dinar a Muradàs. És del 30 d'abril del 2012 i en el correu li demanaria un favor com és saber l'estat dels comptes de l'Ajuntament de Llinars. Aquest anar i venir de correus, també es torna a repetir el març on el constructor, diu el rotatiu, li demana pel consistori de Tarragonai ella li envia, segons recll el sumari, un document amb totes les dades econòmiques de la ciutat.

La Guàrdia Civil considera que l'actuació de Muradàs pot constituir un delicte de tràfic d'influències.

El cas de Muradàs, diu el País, és l'únic dels casos en què la Guàrdia Civil ha detectat pràctiques irregulars amb polítics de la demarcació de Girona.

Tot i això, segons el sumari, Bassols utilitzava Muradàs presumptament en benefici de l'empresa Oproler, de la qual és delegat a Catalunya.

L'amo de la constructora, Sergio Lerma, també està investigat i en el sumari, es revela com va aconseguir un tracte de favor de les administracions controlades per Convergència a canvi de suposats pagaments al partit.

En el recull d'informació de la Guàrdia Civil també es pot veure com Bassols explica al seu cap que ha fet més gestions amb l'ajuntament de Girona per tal d'aconseguir beneficis perquè contractin l'empresa. Per aconseguir-ho -tot i que no es ho va obtenir- segons ressalta El País, va convidar a un partit del Barça al llavors alcalde i ara president de la Generalitat, Carles Puigdemont.