El pla de càmeres lectores de matrícules a les carreteres d'accés a la Garrotxa que elaboren els tècnics del Consell Comarcal té municipis que dubten, d'altres que s'hi oposen i d'altres que hi donen suport.

Els municipis que han expressat dubtes als mitjans de comunicació i en els plens dels seus pobles són la Vall d'en Bas i Santa Pau. La Vall d'en Bas té reticències al pla per la quantitat d'accessos que té el municipi. Tenen un terme molt extens que límita amb Olot, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols i la part del Cabreres de la comarca d'Osona.

L'alcalde de Santa Pau, Pep Companys (UpSP-ERC) en el darer ple va informar que el cost d'entrar al pla pel seu municipi és de 10.500 ? d'entrada i 1.300 de manteniment anuals. Va indicar que no saben si el pla serà la solució a la delinqüència que ve de fora i també pensen que potser els seria més rendible posar un sistema de càmeres de seguretat als edificis públics del poble.

De moment, Mieres és l'únic poble que ha expressat de manera oberta que no té la intenció d'entrar al pla de càmeres del Consell Comarcal de la Garrotxa. Argumenten que les càmeres a la carretera no són la solució i que destinar més diners al Consorci de Benestar Social seria una alternativa a la delinqüència.

En canvi, Sant Aniol de Finestres, la Vall de Bianya, Besalú i Sant Joan les Fonts han indicat que estan a favor del pla i quan estigui fet s'hi adheriran.

Es tracta d'un sistema de vigilància que quan entre un cotxe per un lloc on hi ha càmeres posa en coneixement els cossos de seguretat que ha entrat el cotxe per un lloc o per l'altre.

A partir de l'entrada del número de la matrícula a la base de dades dels Mossos d'Esquadra, els agents saben si el vehicle detectat és susceptible de portar gent que pot fer algun delicte.