Aquesta setmana han començat les obres per ampliar les Urgències de l'hospital Josep Trueta de Girona. Els treballs, que es preveu que s'allarguin durant 25 mesos, van a càrrec de l'empresa CRC Obras y Servicios SL, per un import de 3.622.590 euros (IVA inclòs) pel que fa a l'obra -sense equipament-. Els treballs que es realitzaran a Urgències permetran ampliar notablement la superfície del servei, que actualment disposa de 1.200 metres quadrats i que, un cop acabats, ocuparà fins a 2.300 metres quadrats.

Les obres s'han organitzat en fases per compatibilitzar l'activitat assistencial amb les reformes. La primera fase consisteix en l'adequació dels espais alliberats amb el polèmic trasllat del Laboratori Clínic Territorial al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt.A més, també ha estat necessari traslladar a una altra ubicació, dins el mateix Trueta, el Laboratori d'Analítiques Urgents, que fins ara estava instal·lat en aquesta zona.

Aquesta primera fase està previst que s'allargui durant vuit mesos. Un cop acabada, tota l'activitat que actualment du a terme el servei d'Urgències es traslladarà a aquest sector i l'espai que ocupen avui les Urgències es deixarà lliure per poder continuar amb les obres en aquesta zona.

Des del centre destaquen que l'ampliació de les Urgències suposarà una gran millora, tant pels més de setanta professionals del servei com pels 70.000 pacients que hi passen al llarg de l'any.

Actualment, el servei disposa de nou boxs amb una capacitat per a tretze pacients. Amb l'ampliació es podrà disposar de 23 boxs (vuit dels quals es poden convertir en boxs dobles, en cas de necessitat), dotze punts d'observació monitorada i quatre punts d'atenció per als pacients crítics. A més, hi haurà cinc consultes específiques per als pacients menys greus, vuit butaques i una zona de traumatologia amb cinc punts d'atenció i l'àrea de triatge.

Cada dia van al centre uns 200 pacients, part dels quals hi arriben derivats d'altres hospitals o centres d'atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, atès que el Trueta n'és el centre de referència. Quasi el 20% dels pacients atesos, acaba ingressant al Trueta.