El ple de la Diputació va aprovar ahir destinar 3.552.665,68 euros a 70 municipis gironins per a l'execució de 78 actuacions. La quantitat correspon a la cinquena i darrera aportació que l'ens supramunicipal fa als ajuntaments gironins mitjançant el Programa Específic de la Diputació per al PUOSC (Pla Únic d'Obres i Serveis) 2013-2017 i que en els 5 anys ha ascendit a 15.787.725,86 euros.

La mesura es va aprovar amb els vots favorables de CiU, ERC, PSC i IdS i l'abstenció de la CUP. Segons es pot veure en el quadre adjunt, els ajuntaments poden utilitzar l'ajut per finançar diferents obres, com la construcció, la reparació o la millora d'edificis, cementiris i camins municipals.

Create your own infographics

D'altra banda, el ple també va prendre ahir altres mesures, entre les quals l'aprovació per unanimitat de les bases reguladores de les subvencions als ajuntaments en matèria d'inversions en habitatges destinats a polítiques socials. La previsió pressupostària és de 215.000 euros per al 2017 per fomentar les inversions en els habitatges per a polítiques socials.

També es van aprovar les bases específiques i la convocatòria de subvencions destinades a les biblioteques públiques amb un pressupost de 250.000 euros.

Finalment, es va aprovar per unanimitat una moció de la CUP que insta el Parlament a suspendre cautelarment les obres d'edificació o similars al Parc Natural del Montseny fins que es redacti el nou pla especial després que el Suprem tombés el planejament aprovat el 2008 (tornant al Pla Especial vigent del 1977 i 1978). Alhora, es demana que de moment només es puguin fer obres de manteniment o rehabilitació de construccions ja existents.

Segons el text, la Diputació es compromet a fomentar l'aprovació, abans d'un any, del nou decret de declaració del Parc Natural del Montseny i l'estudi d'impacte ambiental estratègic, que atribueixi la gestió del Parc a les diputacions de Barcelona i Girona.