Xaropclown, els pallassos d'hospital de Girona, vol expandir la seva activitat a més centres sanitaris gironins. Actualment, l'entitat treballa sobretot a l'hospital Josep Trueta i en centres de gent gran, però coincidint amb el seu desè aniversari vol obrir-se a tota la demarcació. De moment ja ha signat un conveni amb l'hospital Santa Caterina de Salt, on començaran a treballar en els pròxims mesos, i estan en contacte amb els hospitals de Blanes, Figueres i Olot per buscar fórmules per treballar plegats.

Nascuda el 2007, l'entitat compta amb tres pallassos d'hospital que dos dies a la setmana visiten els pacients de l'àrea pediàtrica del Trueta. En aquesta dècada ha fet riure més de 25.000 nens hospitalitzats i han professionalitzat la figura del pallasso d'hospital en un projecte "a mida del Trueta" que ara volen compartir amb la resta de la demarcació, ha explicat la directora artística de Xaropclown, Ángeles García.

La celebració del desè aniversari inclourà diverses activitats que volen donar visibilitat a la tasca que fan, així com recaptar fons per a finançar el pla d'expansió. El plat fort de la celebració serà un concert de Sant Jordi el 22 d'abril a l'Auditori de Girona a càrrec de Lídia Torrejón, Santi Fontclara i Clara; una activitat que l'entitat vol continuar de cara als pròxims anys.

A més, també hi ha previst un torneig de futbol sala el 2 d'abril al pavelló d'esports de Quart en què participaran veterans del Barça, el Girona FC, Blanesport i FS Quart; i una trobada de grups de pallassos d'hospital de tot l'estat al setembre. Serà una reunió amb jornades de treball intern, però també visitaran els hospitals gironins, sociosanitaris i centres d'educació especial.