24 de març de 2017
24.03.2017

Creen una nova plataforma contra el gasoducte MidCat

Els promotors valoren que el projecte d'interconnexió de la península Ibèrica i França s'ha reactivat i amenaça el territori

24.03.2017 | 00:01

Diverses entitats ecologistes s'han unit i han creat una nova associació anomenada Plataforma Resposta al MidCat en contra del projecte de gasoducte que interconnectarà la península Ibèrica amb França a través de les comarques gironines. Els impulsors de la iniciativa asseguren que la tramitació de la infraestructura es va iniciar el 2007 però que el 2010 l'Estat francès ho va «paralitzar». A la banda catalana, expliquen, la seva construcció es va iniciar el 2011 amb el tram comprès entre Martorell i Hostalric. «Ara, el projecte es reactiva per completar el tram fins a Figueres», asseguren. Per als ecologistes, el projecte «amenaça el territori» i ja han iniciat una recollida d'adhesions.

De moment, compten amb el suport d'organitzacions com Som Energia o l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres. La plataforma iniciarà una campanya per donar a conèixer el projecte aquest divendres al Casal Popular del Pla de l'Estany amb una xerrada-debat i una exposició sobre els efectes de la construcció del primer tram, que serà itinerant. La nova plataforma es va constituir el 9 de febrer de la mà d'entitats com la Xarxa per la Sobirania Energètica (XSE), l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), la IAEDEN-Salvem l'Empordà, Bitxacs de la UdG, l'Observatori del Deute de la Globalització (ODG), l'Assemblea de Joves del Gironès i Ecologistes en Acció, així com diverses persones a títol individual. L'objectiu: fer visible el rebuig a aquesta infraestructura i reivindicar «una transició energètica més respectuosa amb l'entorn i les persones». Afegeixen que el projecte, que va començar a tramitar-se fa deu anys, té un impacte similar al del TAV o la MAT, que consideren el germà «bessó» d'aquest gasoducte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook