El Mossos d'Esquadra van detenir el dia 21 de març dos homes de 37 i 39 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Cassà de la Selva i Llagostera, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb violència i intimidació i un segon delicte de tinença il·lícita d´armes i una falta de lesions.

El primer dels fets va passar el dia 13 de febrer del 2017 en una benzinera de Llagostera (Gironès) on, cap a les nou del vespre, dues persones, que portaven un casc posat van intimidar al treballador amb una arma llarga tipus escopeta.

Els lladres es van endur uns 90 euros i van produir danys materials de la caixa registradora. Els autors tot seguit van fugir.

El dia 26 del mateix mes de febrer, cap a un quart de dues del migdia, es va produir un altre robatori amb intimidació en un estanc de Riudellots de la Selva (La Selva) en el qual dues persones van intimidar la treballadora amb una escopeta de cacera.

D´aquest assalt es van endur un terminal informàtic, una pantalla d´ordinador, una impressora i 1000 euros. Abans de marxar els delinqüents van realitzar un tret d´escopeta al terra, fet que va produir lesions de caràcter lleu a l´empleada de l´establiment.

Els agents, que ja estaven investigant el primer cas, de seguida van trobar prou indicis per relacionar aquest fet amb el que havia succeït tretze dies abans i van determinar que els autors podrien ser els mateixos.

Amb l´ajuda de diverses imatges i testimonis, els mossos van identificar el vehicle amb el que els autors haurien fugit després de cometre cada robatori i van identificar un dels possibles autors, un veí de Llagostera.

Els investigadors van fer una vigilància a aquesta persona i van veure que es relacionava amb un home que coincidia amb la descripció que els agents tenien del segon autor, en aquest cas un home de Cassà de la Selva.

Després de valorar tots els indicis el matí del passat 21 de març els mossos van interceptar i arrestar el primer dels autors, un home de 37 anys. El mateix dia els mossos van detenir a Cassà de la Selva el segon autor, un home de 39 anys.

Amb l´autorització judicial pertinent, els investigadors van fer una entrada als domicili dels detinguts on hi van trobar, entre altres objectes, els cascs que havien utilitzat per fer els robatoris i l´escopeta.

A tots dos se´ls va imputar dos delictes de robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d´armes i una falta de lesions.

Els detinguts, que tenen antecedents, van passar el dia a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona que en va decretar l´ingrés a presó.