Cinquanta-sis equips d'alumnat de nou centres d'educació Primària participaran demà en la quarta edició de Girobòtica, una jornada que planteja reptes científics, d'innovació i creativitat als escolars. En aquesta ocasió, els infants han treballat per tal de trobar una manera de viatjar més sostenible i respectuosa amb el planeta. El resultat es veurà diumenge a l'Escola Politècnica de Girona Superior.

Girobòtica és una iniciativa promoguda per l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Girona, que organitza conjuntament amb la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). La seva finalitat és promoure el treball en equip, la innovació, la creativitat i l'emprenedoria, així com també despertar la curiositat i fomentar l'interès per la ciència i la tecnologia dels joves.

En aquesta edició, un jurat especialitzat haurà de valorar les idees i les recerques que han dut a terme alumnes de les escoles Carles Fortuny (Esponellà), Carrilet (Palafrugell), Casa Nostra (Banyoles), Bosc de la Pabordia (Girona), Escola Pia (Olot), Fanals d'Aro (Platja d'Aro), Nou de Quart (Quart), Joaquim Vallmajó (Navata) i Verd (Girona).

Els equips hauran de presentar els seus projectes en una jornada que s'allargarà tot el matí i inclourà cinc tallers pensats per a Primària, a més d'una xerrada adreçada a les famílies, que anirà a càrrec de la mestra i emprenedora Maria Batet.