Una dona ha denunciat un company de feina per assetjament sexual durant anys. Els fets haurien tingut lloc entre el 2012 i el 2016 en un hotel de Lloret de Mar. Des de fa uns mesos, el cas s'està tramitant a un jutjat de Blanes, que considera que existeixen indicis de delicte contra l'home denunciat. De fet, en la fase d'instrucció, el director del local on s'hauria produït l'assetjament ha admès que ja havia treballat anteriorment amb l'acusat en un altre establiment, on va ser acomiadat després de tenir un conflicte laboral, també per assetjament, amb una companya de feina.

En la denúncia, la dona explica que el 2004 va començar a treballar de recepcionista a l'hotel d'una empresa amb diferents locals a Lloret. Poc després es va incorporar a la plantilla l'acusat, que procedia d'un altre establiment de la mateixa empresa. Des de llavors, ambdós coincidien al mateix torn o bé al canvi de torn. Tot i això, la dona relata que quan estava previst que el torn no fos comú, el denunciat havia arribat a allargar fins a dues hores el seu canvi per poder coincidir amb ella.

A partir del 2012, sota la pretensió d'una suposada amistat, l'acusat va intentar incrementar el grau de relació amb la seva companya de feina. L'anomenava « pequeñita» i li requeria permanentment la seva atenció. Aleshores la dona li recordava a l'home que la seva relació «se circumscrivia únicament a l'àmbit laboral», ja que el denunciat buscava una intimitat que ella no volia. Malgrat tot, l'acusat (a través de correus electrònics, missatges al mòbil o comentaris de viva veu) va començar una campanya d'assetjament, segons la denúncia de la dona.

Així mateix, a l'escrit presentat davant el jutjat, la recepcionista apunta que l'home intentava abraçar-la o tocar-la «sota qualsevol pretext» -un contacte que ella rebutjava-, fins al punt que va provar de fer-li un petó. Per això, la dona (sempre que hi havia la possibilitat) buscava no coincidir amb el denunciat. Però quan intentava evitar-lo o no li contestava els correus ni els missatges, els dies següents ell es dedicava «a fer-li la vida impossible» a la feina, exposa la dona. Ara bé, el fet que va provocar que la recepcionista presentés la denúncia es va produir el juny del 2016.

Llavors, segons l'escrit, en una jornada laboral l'acusat va anar a un espai de l'hotel on sabia que la seva companya de feina hi guardava la bicicleta i altres pertinences. Allà, l'home es va masturbar i va ejacular en una màniga de la jaqueta que utilitzava la dona, exposa la denúncia. Després de la descoberta, ella va experimentar un episodi d'ansietat i angoixa. També va començar a sentir por de quedar-se a soles amb el denunciat, ja que estava convençuda que ell havia estat l'autor d'aquella acció. Així, va decidir enviar la jaqueta a una empresa dedicada a l'anàlisi i identificació de perfils d'ADN.

De l'anàlisi es va desprendre que la mostra de semen corresponia a un únic perfil genètic masculí. Per confirmar que el semen pertanyia a l'acusat, la dona va recollir una mostra de material biològic d'ell d'una ampolla d'aigua que sempre utilitzava. Una vegada feta la comparació per la mateixa empresa d'anàlisi i identificació de perfils, l'informe va determinar que hi havia una fiabilitat superior al 99,99% que l'ADN de la jaqueta era igual que l'ADN de la mostra recollida de l'ampolla d'aigua. Després de tenir els resultats, la treballadora va informar la direcció de l'hotel de la situació d'assetjament.

Tractament psiquiàtric

Aleshores, el director de l'hotel de Lloret va reconèixer que abans ja havia tingut problemes amb el mateix empleat per un conflicte laboral, també per assetjament a una dona, en un altre establiment. Per la por de coincidir de nou amb el denunciat, la recepcionista va haver de ser atesa a un hospital l'agost del 2016 per un trastorn d'ansietat. Al cap d'uns dies, després que empitjorés la situació, un psiquiatre li va diagnosticar un trastorn adaptatiu amb un estat d'ànim depressiu i d'ansietat, cosa que ha provocat que la dona hagi hagut de sotmetre's a un tractament, conclou la denúncia. De moment, la treballadora segueix de baixa laboral.