L'expolicia de Girona que va assassinar la cunyada i va apunyalar la seva dona a Caldes de Malavella el 28 de maig del 2013 s'asseurà de nou al banc dels acusats de l'Audiència de Girona a partir d'avui. Serà el segon cop que jutgen Antonio Alcaraz després que el Tribunal Suprem tombés la sentència que el gener passat el va condemnar a 21 anys de presó per un pacte entre fiscalia, acusació particular i defensa. El Suprem va estimar el recurs de la defensa (interposat perquè Alcaraz va renegar del pacte i va assegurar que l'havien pressionat) i va resoldre que s'havia de tornar a fer el judici perquè s'havia tractat d'una «conformitat encoberta».

En aquesta ocasió, el jutjarà un tribunal nou i, segons el guió, està previst que el judici s'allargui fins divendres, i que aquest acabi amb l'informe del fiscal, acusació particular i defensa abans de quedar vist per a sentència.

Alcaraz, que va reconèixer els fets després del crim i durant la instrucció del cas, argumenta que pateix un trastorn mental que li va afectar les seves capacitats en el moment de cometre el crim. La fiscalia li demana una pena de 43 anys de presó (20 per assassinat, 12 per un intent d'assassinat amb agreujant de parentiu i 10 per dos delictes de lesions psíquiques).