Hi ha lladres que es fan notar i aquests van deixar rastre després d'un robatori. I és que els vigilants de la fàbrica Haribo de Cornellà del Terri els van enxampar in fraganti. Els lladres de ferralla, però, van optar per fugir amb la furgoneta esbotzant la tanca de la fàbrica i provocant danys en un cotxe que estava aparcat. Sortosament els Mossos els van poder detenir al cap de pocs dies gràcies a la identificació en un control i al visionat de les càmeres de seguretat.

Els presumptes autors dels fets són dos homes de 35 i 38 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Girona. Van quedar acusats com a presumptes autors d'un robatori amb força i un delicte de danys. Tots dos compten amb antecedents policials, van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat.

Els fets es remunten al dilluns 13 de març al vespre, quan una furgoneta va accedir a l'interior del recinte perimetral de l'empresa Haribo al Pla de l'Estany per tal de sostreure ferralla.

En el moment que estaven els lladres carregant el material que havien preparat per endur-se, els vigilants de seguretat els van veure. Aquests van decidir tancar la tanca d'accés als vehicles per control remot per intentar capturar els lladres.

Els lladres però, en veure que les portes que es tancaven van pujar a la furgoneta, ja plena de ferralla, van accelerar i van sortir per la zona de la tanca metàl·lica, que van aixafar en gran part. En la seva fugida van ocasionar danys a un vehicle que es trobava aparcat a prop de la fàbrica de Cornellà.

La furgoneta apareix a Girona

El mateix dia al carrer Lleida de Girona, els Mossos van trobar la furgoneta i que presentava danys a l'òptica. I anteriorment als fets, en un control policial, van aturar la furgoneta implicada en els fets i als seus ocupants.

Gràcies a aquest fet i a les gravacions de les càmeres de seguretat, els Mossos van esbrinar l'autoria dels fets. El 21 de març, els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes, que són veïns de Girona, pel robatori i els danys.