Les comarques de Girona eren un punt de pas i d'emmagatzematge de droga d'un grup de narcotraficants que la Policia Nacional acaba de desmantellar.

Es tracta d'una organització dedicada al tràfic internacional de drogues que estava assentada per Espanya però que a la Jonquera li van interceptar un camió ben carregat aparentment de pebrots, on hi havia ocults fins a 40 quilos d'haixix que tenien com a destinació Suècia.

A més, a Hostalric, aquest grup hi tenia un magatzem on hi guardava les substàncies estupefaents. Aquí la Policia Nacional hi va arrestar tres perosnes i va comissar fins a 120 quilos d'haixix més.

La descoberta d'aquest punt d'emmagatzematge juntament amb escorcolls en punts de Tarragona i Bilbao, han permès la detenció de 15 persones i en total, durant el desmantellament del grup criminal, la policia ha comissat 180 quilos d'haixix, 20 quilograms de marihuana, 5,6 quilos de speed i petites quantitats de cocaïna, a més de quatre quilos de substància de tall, material per preparar la droga i armes de foc. Entre elles, dues escopetes i una arma curta.

Tot comença a Romania

La investigació de la Policia Nacional va començar a mitjans del passat any quan van rebre informació per part dels representants del Ministeri d'Interior d'Espanya a Romania, on s'indicava que un individu de nacionalitat romanesa, s'havia desplaçat a Espanya per establir contactes amb l'objectiu d'adquirir marihuana i per comercialitzar drogues de síntesi.

Inicialment els investigadors van focalitzar el cas en diversos ciutadans, també d'origen romanès, que estaven assentats en diferents províncies, entre les quals destacaven Tarragona i Bilbao. Gràcies a les indagacions desenvolupades, els agents van aconseguir frustrar l'enviament de 20 quilos de marihuana amb destinació a Itàlia en un control policial rutinari i van detenir dos membres de l'organització.

Dos mesos després, els investigats van intentar enviar 20 quilos d'haixix més des de Bilbao a Tarragona en una furgoneta, que també va ser interceptada. La policia va comissar la substància estupefaent i va arrestar els dos ocupants de la furgoneta.

El gener, actuacions a Girona

El mes de gener d'aquest any, la Policia Nacional va comprovar que part dels investigats volien fer un enviament de 40 quilos d'haixix amagats en un carregament de pebrots amb destinació a Suècia. Els policies van poder interceptar l'enviament a la Jonquera, on van descobrir el carregament en una camió frigorífic de verdues.

Després de diverses gestions a més, els agents van tenir coneixement de l'existència d'una finca situada a Hostalric on els investigats en teoria hi enviaven la mercaderia. Van escorcollar el local i aquí, van comissar 120 quilos d'haixix i van detenir tres persones més.

Operatiu a Tarragona i al País Basc

Un cop van ser identificats els membres de la xarxa, els agents van desenvolupar un operatiu policial a Tarragona i Bilbao. Van fer vui detinguts més i van escorcollar cinc domicilis.

En un d'ells es van intervenir 5,6 quilos d'speed, 12 grams de cocaïna, quatre quilos de substància de tall, material per preparar l'estupefaent per a la seva venda, dues escopetes retallades i una arma curta.