El col·legi Sant Gabriel de Torroella de Montgrí, l´institut-escola Francesc Cambó de Verges i els instituts El Pedró de l´Escala, de Torroella de Montgrí, de la Bisbal d´Empordà i de Celrà participen en un concurs que implica transformar una columna de formigó de grans dimensions en una obra d'art d'inspiració modernista.

Per fer-ho, l'empresa de la construcció promotora del certamen, Materalia, ha facilitat tot el material necessari, des del bloc base (de 2 metres d'alçada i 3 tones de pes) fins a les rajoles de ceràmica, el morter i les eines, a més de la formació prèvia a l'alumnat perquè conegui les tècniques bàsiques del trencadís. El procés es va iniciar al desembre i es tancarà la primera quinzena de maig, perquè a principis de juny un jurat amb experts com Ramon Pujolboira o Miquel Moya emeti el veredicte. Els premis, que seran en metàl·lic, s´entregaran als centres educatius perquè els inverteixen en la promoció d´activitats didàctiques.

L'obra resultant s'integrarà al patrimoni arquitectònic del municipi del centre. Aquest dijous, els set alumnes de 4rt d'ESO de l'institut de Celrà que concursen treballaven en la seva peça, que conté elements emblemàtics de cadascuna de les poblacions amb alumnat al centre, com Bordils o Sant Jordi Desvalls, a més del sol que identifica la imatge gràfica de Celrà i una al·lusió al 20è aniversari de l´institut que se celebra enguany.