La policia de l'Agència Tributària (Vigilància Duanera) ha desplegat aquesta matinada una operació contra el frau en prostíbuls.

Ha escorcollat locals de la demarcació de Girona, amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra. A Catalunya s'han fet una quinzena d'escorcolls.

Aquesta operació policia però s'estén arreu d'Espanya i té com a objectiu, segons avança el País, revisar els diners en efectiu dels establiments i els terminals de cobrament amb targeta.

Operació contra el frau el 2015

A les comarques de Girona aquesta no és la primera operació que es desplega d'aquesta tipologia. El juny de 2015, va desenvolupar-se l'anomenada operació Pompeia que es va saldar amb 66 detinguts, vuit d'ells de les comarques gironines. Entre els arrestats, hi havia l'amo del Paradise i l'Eclipse, José Moreno, i els encarregats dels bordells. Agents de la Policia Nacional i funcionaris de l'Agència Tributària van registrar els dos locals i també el domicili de Moreno. Aquest va ingressar a la presó però un recurs del seu advocat va permetre-li sortir en llibertat provisional però segueix imputat pels fets.

Els agents van poder descobrir com funcionava la trama: els clients dels clubs havien de pagar els serveis sexuals amb targeta, utilitzat els TPV específics. Els pagaments carregats a les targes, que incloïen unes comissions del 10% que després es repartien els clubs i la societat, s'ingressaven en comptes bancaris dels quals era titular la societat guipuscoana i on figuraven com a apoderats persones de confiança dels prostíbuls. Finalment, blanquejaven els diners i els reintroduïen al sistema financer convencional utilitzant diversos mecanismes, com pagant als treballadors en metàl·lic, comprant béns immobles o a través d'inversions a altres països.