El Col·legi de Metges de Girona posarà en marxa aquest any un programa de voluntariat per oferir ajuda afectiva als facultatius més vulnerables. Segons va detallar el president del Col·legi, Josep Vilaplana, en l'assemblea anual de l'entitat, aquest programa anomenat Metges per Metges es dirigirà als professionals de les comarques gironines que necessitin acompanyament perquè es troben en situació de malaltia o vulnerabilitat.

A la CXII Assemblea General Ordinària del Col·legi Oficial de Metges, celebrada a l'Espai Caixa de Girona dijous al vespre, els metges gironins van ratificar el suport del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya a la llei d'universalització de l'assistència sanitària que està tramitant el Parlament.

L'òrgan que agrupa els quatre col·legis de metges catalans, va mostrar-se favorable a l'avantprojecte de llei que reconeix el dret de totes les persones residents a Catalunya a l'assistència sanitària pública i gratuïta, en una compareixença a la comissió de salut del Parlament el 14 de març.

Durant la sessió a la cambra, el doctor Vilaplana -que també presideix el Consell- va defensar la necessitat que «no hi hagi cap impediment legal o escletxa que faci que algun ciutadà de Catalunya no pugui rebre una adequada assistència sanitària», però va subratllar que calen «els mecanismes de control suficients perquè no se'n faci un abús, pel bé, tant dels pacients, com dels professionals sanitaris, com del mateix sistema sanitari».

En l'Assemblea General del Col·legi també es van aprovar els comptes auditats del 2015, la liquidació del pressupost del 2016 i els pressupostos per al 2017.