La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) denuncia que les furgones de l'ARRO, coneguts popularment com antiavalots, tenen mancances de seguretat. I afirmen que en cas d'accident, aquestes poden comportar un «perill per als agents».

En un comunicat, el sindicat de Mossos mostra -a través de dues fotografies- com es disposa el material a dins de la furgoneta d'aquesta unitat dels Mossos. Segons el seu parer, la normativa disposa que entre la càrrega i el personal que es transporta hi ha d'haver una reixa però, en canvi, aquesta no apareix. Assegura que això és una «clara infracció de la normativa», el Reglament General de Circulació art. 10.3.

En la foto -adjunta a la notícia- es pot veure que hi ha material divers a dins de la furgoneta i aquest, segons el sindicat Uspac, comporta un gran pes. Ja que per exemple, destaca, les armilles petites pesen set quilos cadascuna i una manta balística, 30 quilos més. Tot això, en cas d'accident de trànsit podria suposar que es disparés cap a la zona on es troben asseguts els policies i, afirma l'Uspac, «el material, en cas d'accident i per la força de la inèrcia de l'impacte, podria multiplicar el seu pes, resultant 20 vegades superior al pes inicial».

I, finalment, el sindicat descriu que els agents també els han denunciat en ocasions que «la càrrega transportada ocupa la part on han d'anar les persones».

Per tot això, demanen que els vehicles de les ARRO s'adeqüin a la càrrega que s'ha de transportar i, sobretot, que posin una separació física entre la càrrega i els agents.