El grup municipal del PDeCat de Sant Feliu de Pallerols es va abstenir en una moció sobre el Pacte Nacional pel Referèndum de Catalunya i en una altra de suport al manifest de Garrotxa pel Sí després d'al·legar que «no eren temes de caràcter municipal» i que podien «perjudicar l'Ajuntament del poble».

Davant la decisió d'abstenir-se en aquestes mocions vinculades al procés en l'últim ple, el grup municipal d'Units per Sant Feliu-ERC va demanar ahir, a través d'un comunicat, que els regidors del PDeCAT tinguin més compromís amb l'independentisme. «Ens va sorprendre l'abstenció dels regidors del PDeCAT, una abstenció que era un vot no favorable als manifestos», va assegurar el portaveu del grup municipal Units per Sant Feliu-ERC, Artur Colomer.

Sobre la postura de l'alcalde de la localitat, Joan Casas (PDeCAT), Colomer va criticar que «es fa difícil d'entendre», perquè «el moment que estem vivint haurien de suposar una implicació total dels partits polítics involucrats amb el procés, donant suport al màxim des del municipalisme».

Colomer, d'altra banda, també va carregar contra els convergents assegurant que «no s'han mullat políticament a Sant Feliu de Pallerols». «Ens preguntem què en pensaran Mas, Ortega, Rigau, Homs i altres imputats per la causa», va afegir.

Per la seva part, l'alcalde de la localitat va explicar que «potser hauré d'anar a declarar», en resposta a les crítiques per l'abstenció del seu grup -que té cinc regidors- a les dues mocions, que finalment es van aprovar amb els vots favorables dels quatre regidors d'Units-ERC.