04 de abril de 2017
04.04.2017

Salut concertarà serveis amb entitats socials sense fer concurs

Comín assegura que vol evitar que es repeteixin casos com els dos concursos per la gestió del CAP de l'Escala

04.04.2017 | 13:18

El Departament de Salut podrà concertar directament algunes prestacions i serveis amb entitats d'economia social, com cooperatives, associacions o fundacions sense convocar un concurs públic on concorrin empreses privades amb afany de lucre. Així ho preveu l'avantprojecte de llei que el Govern vol que s'aprovi al Parlament abans del 2018 i que prioritzarà clarament les entitats del tercer sector per davant de les empreses privades tradicionals. Si la llei s'aprova, quan Salut tingui alguna necessitat concreta al territori la podrà adjudicar directament a una entitat social, fer un procés de selecció entre diverses entitats o, si no n'hi ha cap, obrir un concurs públic a empreses privades.

El conseller de Salut, Antoni Comín, va explicar ahir que el Govern està obligat a fer aquesta llei per adaptar-se a la directiva europea del 2014, però alhora es va felicitar que coincideixi amb els principis bàsics del sistema sanitari públic català, que en la seva llei del 1991 ja prioritzava les entitats socials, priorització que mai s'ha desenvolupat de forma reglamentària.

Ara la conselleria vol «blindar» aquesta preferència en les quatre grans àrees de prestacions sanitàries: hospitals, assistència primària, salut mental i sociosanitari.

Comín va assegurar que la nova llei impedirà que es repeteixi un cas com el CAP de l'Escala, quan es va adjudicar el servei a una empresa privada davant de l'entitat social que l'havia prestat fins aleshores, Fundació Salut Empordà, en una polèmica licitació que es va repetir en dues ocasions i que ha quedat aturada, mantenint de moment, la gestió de la fundació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema