La plantilla de Kluh Linaer a Girona, encarregada de la neteja a les comissaries dels Mossos d'Esquadra i dels parcs de Bombers a tota la demarcació, han tornat a convocar una vaga de 24 hores cada dilluns fins que la direcció els pagui el que els deu. Segons informa UGT, els treballadors no han cobrat la nòmina del mes de març ni una paga extraordinària que l'empresa hauria d'haver ingressat durant la segona quinzena del mes. Per això, han decidit tornar a convocar protestes. Els treballadors van desconvocar una primera vaga prevista per al 24 i el 31 de març després de cobrar les nòmines endarrerides del febrer. UGT ressalta que els retard a l'hora de cobrar també afecta el servei de neteja de la residència per a la gent gran Puig d'en Roca, que també convoca vaga cada dilluns fins que cobrin.

Les plantilles que donen servei a la residència per a la gent gran Puig d'en Roca, a les comissaries de Mossos d'Esquadra i als parcs de Bombers faran aturades a partir del 10 d'abril. Segons informa UGT, els treballadors de l'empresa Kluh Linaer arrosseguen impagaments de nòmines i convoquen vaga indefinida cada dilluns fins que cobrin els salaris endarrerits.

En un comunicat, UGT recorda que Kluh Linaer ha perdut la concessió de la neteja a les comissaries i als parcs de Bombers però la plantilla encara no ha cobrat ni els salaris del mes de març ni la paga extraordinària que havia d'haver-se abonat entre el 15 i el 31 de març. També falta ingressar, afegeixen, la paga de beneficis abans de la subrogació.

El Departament de Treball, a través de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, ha convocat el comitè per negociar els serveis mínims. El sindicat considera, però, qe no n'hi hauria d'haver perquè les aturades convocades són d'un dia a la setmana i haurien de rebre el mateix tractament que tenen els festius, tenint en compte que quan és festiu no hi ha neteja. "Defensarem que no es poden decretar serveis mínims atès que si quan hi ha un festiu no s'ha de treballar un dia a la setmana, ha de tenir la mateixa consideració", exposen.

També torna a convocar aturades per a cada dilluns el servei de neteja de la residència per a la gent gran Puig d'en Roca a Girona pels nous impagaments. Igual que en l'altre servei, la plantilla no ha cobrat ni el sou de març ni la paga extraordinària que havia d'haver-se abonat entre el 15 i el 31 de març.

En aquest cas, UGT defensa que els serveis mínims es limitin a la neteja de cuina, lavabos i retirada d'escombraries. Això compartiria la presència d'un treballador al torn de matí i un treballador al torn de tarda, el que suposa aproximadament el 17% del servei habitual. Adverteixen que interpretaran qualsevol altra decisió "com un intent de conculcació del dret de vaga".