L'Ajuntament d'Olot -en el seu darrer ple- va aprovar modificar el Pla Urbanístic d'Ordenació Municipal (POUM) per tal d'iniciar els tràmits per la construcció d'un centre d'assistència primària al barri de Sant Miquel.

La modificació del POUM permetrà canviar els usos de 2 parcel·les per tal de poder fer-hi un centre sanitari.

Tots els grups de l'oposició vanvotar a favor de la modificació i també van coincidir en definir de molt bona notícia la construcció d'un centre d'assistència primària al barri de Sant Miquel

En el decurs del ple, l'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT) va avisar que l'equipament no es començarà durant l'actual mandat.

Això no obstant, sí que lliuraran els terrenys al Departament de Salut, perquè quan pugui comenci les obres. En tot cas, l'Ajuntament disposa del compromís del conseller de Sanitat, Antoni Comin, per construir les obres.

El barri de Sant Miquel amb uns 6.000 habitants concentra un dels majors percentatges de concentració de gent de la ciutat. A més, és una de les zones d'Olot, on s'ha incrementat la població en un període més curt de temps.

Per això, el 2007 hi van fer l'actual CAP de Sant Miquel, el qual aten una mitjana de 40.000 visites a l'any.

Deu anys després de la posada en servei del centre d'assistència primària, l'Ajuntament ha considerat que hi ha prou necessitat de serveis de salut per fer-hi un centre nou.