La Costa Vermella (Catalunya del Nord)

És una visió única, un paisatge que un no es cansa de mirar. La mar i la muntanya unides, des de temps immemorial, en un matrimoni beneït per les onades, sota la mirada benèvola dels vells ceps plantats pels vinyataires més apassionats i els més arrelats en el seu sòl. Una terra salvatge, però que produeix aquí, entre mar i muntanya, els millors vins de la zona. La costa rocosa, entre Argelès i Cervera, és un territori de pobles, senders, caminades, banyades, esglésies i capelles, un concentrat de la Catalunya del nord sense formigó, amb només el pols de la naturalesa i les aromes silvestres.

Més informació

De Roses a Cadaqués, la porta sud del Cap de Creus

A peu, amb bicicleta o amb una embarcació, l'itinerari entre Roses i Cadaqués ens ajuda a descobrir un dels paisatges més sorprenents de la costa brava. El parc natural ens permet viure la natura verge amb moltes coses per visitar. La pesca ha estat, durant segles, l'activitat principal d'una part important de Roses i Cadaqués, dues poblacions costaneres singulars, situades en el massís del cap de Creus. Ambdues localitats formen part del catàleg principal de l'oferta turística de l'Empordà i de la Costa Brava. Anar d'un poble a l'altre, tant per l'interior com per la costa, és recomanable en tots els sentits, ja que el paisatge que s'obre constantment davant dels nostres ulls no fa res més que despertar constantment els sentits

Més informació

El Canigó

Impressionant i protectora, al mateix temps, la muntanya està oberta als escaladors vinguts de tot arreu. A peu, amb bicicleta, en 4x4, a cavall o fins i tot amb les mans per a qui s´hi atreveixi, el Canigó es deixa conquerir per tots els aficionats. Després d'una pujada força accessible i ràpida, els excursionistes són recompensats amb una vista impressionant dels Pirineus i les zones rurals del Rosselló i de Girona. Una vista per tallar la respiració i un record meravellós gravat per sempre en la memòria.

Més informació

La falda sud de l'Albera - De la Jonquera a Garriguella

Parlem de la ruta que va de la Jonquera a Garriguella i que ­re­cor­re la falda sud del massís de l'Albera, paratge natural de casa nostra. És un itinerari marcat per la diversitat de la fauna i la flora de la regió en la qual s'insereix, i per l'empremta humana dels pobles que han construït la història de la zona. Una de les millors maneres de començar aquest itinerari és visitar el castell de Requesens, dins del terme municipal de la Jonquera i al qual s'hi arriba per pistes forestals transitables des de Cantallops o Sant Climent Sescebes. Es tracta d'una reconstrucció neomedieval del segle XIX situada a uns 500 metres sobre el nivell del mar que us farà perdre entre els seus patis i escalinates de pedra, muralles i torres.

Més informació

El parc natural de la Narbonesa

Tornem a creuar la frontera cap al nord. La mel i la sal. Aquests dos productes, tan distanciats l'un de l'altre per diverses raons, han trobat en el parc natural de la Narbonesa una terra de referència. L'un i l'altre seran també els primers a ser reconeguts com a "productes del territori obeint punts de referència específics", plenament lligats al desenvolupament sostenible. Una etiqueta nacional. Una prova més que el Parc reuneix en el seu territori una natura ben conservada, diversa, amb un respecte al medi ambient compartit per totes les parts interessades.

Més informació