El jutjat d'instrucció número 1 d'Olot ha decretat aquest divendres llibertat provisional per al veí de la ciutat que va intentar matar un home atropellant-lo. Com a mesures cautelars, el tribunal ha prohibit a l'acusat aproximar-se a la víctima a una distància inferior als 300 metres, obligant-lo també a comparèixer dues vegades al mes al jutjat. També ha establert que el processat no es pot comunicar amb la víctima per cap via.

L'acusat, de 39 anys i de nacionalitat espanyola, va quedar detingut aquest dimarts com a presumpte autor d'un delicte de temptativa d'homicidi. Els Mossos d'Esquadra consideren que l'home va atropellar amb una furgoneta -de manera intencionada- un altre home, de 35 anys, amb la intenció de matar-lo. Els fets van tenir lloc aquest dimarts 4 d'abril al punt quilomètric 89,2 de la carretera N-260a (dins el terme municipal de Riudaura).

El jutjat manté la causa oberta per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. Tot i això, l'advocada de la defensa, Maria Monguilod, ha remarcat que es tracta d'un accident sense intencionalitat. El processat també ha manifestat aquesta posició en la seva declaració. Així mateix, Monguilod ha subratllat que -en contra del que s'havia apuntat- l'acusat no compta amb antecedents penals o que en tot cas serien cancel·lables, ja que no consten en la causa del jutjat d'instrucció.

La lletrada ha assenyalat que no ha quedat acreditada la intencionalitat de l'accident. De fet, només l'acusació particular ha demanat presó per al veí d'Olot, mentre que tant la fiscalia com la defensa s'hi ha oposat.

Carretera de la Cantina

Aquest incident es va produir a una via que és coneguda com la carretera de la Cantina, que connecta Olot amb Vallfogona del Ripollès. La via, que no és especialment concorreguda pels vehicles, compta amb molts revolts. El punt del lloc dels fets és una àrea propera a la riera de Riudaura, al principi de la muntanya de la Cantina, a la zona del barri de l'Hostal del Sol.

En aquesta carretera, segons la investigació dels Mossos, el conductor acusat hauria envestit diverses vegades -amb una furgoneta Fiat Doblo- un home que caminava pel voral de la via. El processat hauria perpetrat aquesta acció després d'haver mantingut una forta discussió amb l'home atropellat per uns camins de pas. A causa de l'incident, la víctima va haver de ser traslladada a l'hospital Josep Trueta de Girona.