Arrenquen els actes de Setmana Santa

Les processons dels Dolors de Besalú, Amer, Bellcaire, Peralada, Banyoles i Mieres marquen el tret de sortida el divendres dels actes de Setmana Santa a moltes poblacions de les comarques gironines. Diumenge se celebra el Ram, amb la benedicció de rams i palmes, i la representació de La Passió en municipis com Sant Climent Sescebes.

Julieta Venegas, d´aniversari a l´Strenes de Girona

La cantant mexicana Julieta Venegas serà aquest dissabte (a les 21 h a l´Auditori de Girona) la responsable d´iniciar la nova secció internacional del festival Strenes. La cantautora estrenarà a Catalunya la seva gira en format íntim anomenada Parte mía Tour. Un antologia dels seus grans èxits per celebrar les dues dècades que du sobre els escenaris. Serà un dels concerts més destacats d´un cap de setmana en el qual també es podran veure les actuacions de Joan Miquel Oliver, Cesk Freixas i Gener (divendres) i Albert Pla amb Tortell Poltrona, Miquel Abras i Lakaste (dissabte), dins la programació d´un festival que descansarà durant la Setmana Santa, per tornar a partir del 21 d´abril amb la resta d´artistes, com Fermin Muguruza, Anímic, Gossos, Dr. Calypso, Mishima o Els Amics de les Arts.

L'agenda de concerts de les comarques gironines

7 notas 7 colores a la Mirona de Salt

Vint anys després de llançar aquell Hecho es simple (1997) àlbum que va canviar per sempre l´escena hip hop espanyola, el grup del Prat de Llobregat, 7 Notas 7 Colores, visita divendres La Mirona de Salt per celebrar aquella efemèride. Amb l´emblemàtic Mucho Muchacho al capdavant, el grup repassarà un disc que va marcar un abans i un després.

L'agenda de concerts de les comarques gironines

La cervesa artesana arriba a Olot

Olot acull aquest dissabte la primera Fira de la Cervesa Artesana, que comptarà amb la participació de vuit cervesers. A més de gaudir de la millor cervesa, l´esdeveniment també comptarà amb activitats paral·leles com una concentració de vespes, gegants, bastoners i una actuació musical.

L'agenda d'oci de les comarques gironines

«El profeta» a la Sala La Planeta de Girona

La companyia La Calòrica (autora de les comèdies L´editto Búlgaro o Sobre el fenòmen de les feines de merda) presenta aquest cap de setmana a La Planeta El Profeta, un espectacle de creació col·lectiva sobre les creences: El que creiem i què és el que ens porta a creure-ho, confrontant religió i ciència.

L'agenda teatral de les comarques gironines

«La banda del Teflón» a Torroella de Montgrí

Després de completar la trilogia de Showman Total (Zirocco, 2010; Hotot, 2012 i El Pillo, 2014) Marcel Tomàs segueix visitant els escenaris amb l´espectacle La Banda del Teflón. Juntament amb Toni Escribano i Mariona Ponsatí, forma aquest trio de pallassos moderns, d´humor surrealista i trama bekettiana que actuaran aquest dissabte a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.

L'agenda teatral de les comarques gironines

Ruta de tapes a Roses

Fins diumenge, Roses proposa un circuit gastronòmic per conèixer les tapes i especialitats d'un total de 51 restauradors de la població, units en la segona edició de «La Ruta de les Tapes». Una oportunitat única per conèixer la riquesa culinària del municipi empordanès i la producció enològica de la DO Empordà.

L'agenda d'oci de les comarques gironines

Visita a la vil·la romana de Vilauba

La vil·la romana de Vilauba va ser un centre d'explotació del territori durant gairebé tot el període romà (del s. II-I aC al VII dC). L'evolució de la vil·la al llarg de 600 anys ha permès conèixer la seva zona residencial, la rústica i la d'explotació. Aquesta visita proposa una passejada per descobrir el sistema de vida i organització.

L'agenda d'oci de les comarques gironines

Jazz modern de Nova York a Girona

El guitarrista danès Mikkel Ploug torna a visitar aquest dissabte el Sunset de Girona, acompanyat de dos dels músics més actius de l´escena de Nova York: Simon Jermyn, un baixista que darrerament està col·laborant amb John Zorn, i Tommy Crane, un dels bateries més creatius de l´escena del jazz modern.

L'agenda de concerts de les comarques gironines