El ministeri de l'Interior estableix des d'avui els nous controls obligatoris a tots els viatgers, inclosos els comunitaris, que travessin les fronteres exteriors de la Unió Europea (UE), com ara l'aeroport de Girona amb la instal·lació de sistemes tecnològics o la comprovació de documents de viatge.

Els nous controls s'estableixen a diversos llocs fronterers aeris, marítims i terrestres d'Espanya com als aeroports de Madrid, Barcelona o el port d'Algesires, entre d'altres.

Les mesures es produeixen després de l'entrada en vigor de la nova normativa que modifica el codi de fronteres de l'espai Schengen, amb la finalitat de millorar la seguretat en la lluita contra el terrorisme.

En el cas dels ciutadans europeus, es comprovarà sistemàticament els seus documents de viatge tant en entrar com en sortir de les fronteres exteriors de la UE.

A més, les autoritats espanyoles han instal·lat sistemes tecnològics i han reforçat el personal als punts de més trànsit de viatgers per minorar les molèsties i el temps d'espera.

El ministeri de l'Interior recomana als ciutadans europeus que portin el passaport biomètric o el DNI electrònic si volen entrar o sortir de l'espai Schengen. Així podran utilitzar els sistemes automatitzats ABC i disminuir el temps d'espera en els controls.