El regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament d'Olot, Josep Guix (PSC), va aclarir que si hi ha una inundació del passeig que va del parc dels Nius fins a les Tries no ha de passar res. Segons ell, fan el passeig amb materials senzills i sostenibles. Així doncs, en cas d'una inundació -segons ell- es pot refer sense dificultats.

Guix va fer la valoració del passeig en el darrer ple amb motiu d'una pregunta de la regidora Anna Barnadas (ERC). Barnadas va qualificar de mal negoci construir vials en zones inundables.

El regidor socialista va respondre que han posat un sistema de pedres que condueix les aigües d'un sobreeixidor a una arqueta i que passaran un tub de 40 centímetres de diàmetre per sota del passeig i encara pavimentaran un tros del trajecte amb formigó transpirable. Tot plegat servirà perquè, si plou més del compte, el passeig pugui absorbir tota l'aigua. Segons Guix, és veritat que en el decurs de 40 anys el passeig es pot inundar en una crescuda molt important del riu, però no ha de suposar el final del passeig.

Ara encara no està acabat, però és transitable. Va destacar que les obres de neteja i adequació del passeig han posat al descobert columnes de basalt molt boniques i que el conjunt és un molt bon lloc per passejar.