Easter, per als anglesos; Pasen, per als neerlandesos; Ostern, per als alemanys; Semaine Sante, per als francesos; Pasqua, ras i curt, per als italians... L'aeroport de Girona-Costa Brava operarà 390 vols -anades i tornades- la Setmana Santa 2017, que en l'àmbit del transport de passatgers començava oficialment ahir, uns dies abans del que marca el calendari litúrgic, que fixa l'inici per a demà, diumenge de Rams, i que a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar s'allargarà fins fins al 17 d'abril, festiu a Catalunya al coincidir amb el Dilluns de Pasqua. L'oferta de seients de les diverses companyies aèries que hi estan implantades s'enfila fins als 73.470 i els dies de més activitat, informa el gestor aeroportuari espanyol Aena, seran el Dissabte Sant (15 d'abril) i el Diumenge de Pasqua (16 d'abril), amb un total de 38 i 42 vols previstos respectivament.

Milers de viatgers facturaran o recolliran maletes a la terminal de Vilobí; es tractarà, molt majoritàriament, de clients de la línia aèria irlandesa Ryanair, que aterraran de o volaran cap a Karlsruhe o a Dusseldorf (Alemanya); Rabat, la capital del Marroc; Cagliari o Pisa (Itàlia); Manchester, Bournemouth, Newcastle o Londres (Regne Unit); Maastricht (Països Baixos); l'illa mediterrània de Malta o París, la Ciutat de la Llum.

En un any, aquest 2017, en què la direcció de l'aeroport, responsabilitat que recau sobre el lloretenc Lluís Sala, confia en remuntar les estadístiques negatives dels últims set anys, al llarg dels quals Vilobí ha registrat una pèrdua constant de viagers, des d'Aena no precisen si l'activitat de les vacances de Setmana Santa serà superior o no a la de l'any passat; el gestor aeroportuari ho justifica per la «no coincidència» de les festes en el calendari d'un exercici a l'altre (la Pasqua 2016 va arribar abans, al març).

Pel que fa a l'oferta de seients, la capacitat màxima s'ha posat a la venda per al Dissabte Sant, amb 7.102 places disponibles, i per al Diumenge de Pasqua, amb 7.858. Per contra, el dies amb una oferta més baixa són Dimarts Sant, amb 5.292 seients; ahir, divendres; avui i Dilluns i Dijous Sant, amb 6.426 places disponibles cada jornada.

En aquest context, l'oferta diària mitjana al llarg d'aquest període vacacional se situa en les 6.679 places i, la de vols, en els 35, segons es desprèn de les dades facilitades per Aena. Trànsit de passatgers notable, doncs, aquests dies, a Vilobí, on milers de passatgers facturaran maletes en algun dels 33 mostradors disponibles que té l'aeroport; recolliran equipatges en les cinc cintes operatives i embarcaran o desembarcaran per alguna de les 15 portes habilitades. Enguany, l'aeroport, inaugurat l'1 d'abril de l'any 1967, commemora el 50è aniversari.