La Setmana Santa és una de les èpoques festives de l'any que registra més mobilitat i complicacions circulatòries i que ve condicionada per les previsions meteorològiques. Les darreres nevades mantindran les estacions d'esquí obertes, de manera que les destinacions de muntanya registraran una gran afluència. A més, es preveu que hi hagi un gruix de desplaçaments cap a destinacions de segones residències i zones de platja, com la Costa Brava, i per tant els eixos viaris costaners

registraran una mobilitat elevada.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ahir va anunciar que durant aquestes vacances «hi haurà més controls, posarem la lupa en aspectes que ens preocupen, com les distraccions, l'alcohol i les drogues i la velocitat». Està previst que la policia de trànsit faci a tot Catalunya 1.751 controls preventius per evitar aquestes situacions.

Durant la primera fase de la Setmana Santa, que dura fins demà a mitjanit coincidint amb l'inici de les vacances escolars i universitàries, està previst que 485.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana Barcelona. I durant la segona fase, els quatre dies festius, que comencen dijous, hi haurà encara més mobilitat .

Les carreteres on es preveu més concentració de trànsit és a l'AP-7 fins a Maçanet de la Selva i la C-65 al seu pas per Llagostera i la C-31 a Platja d'Aro, sobretot vies que condueixen cap a localitats de la Costa Brava. Vies que també es preveuen molt carregades durant l'operació retorn.

Cal destacar que hi ha punts de la xarxa viària en els quals s'estan fent obres i que per tant poden comportar trams de circulació amb retencions. A la demarcació hi ha la N-II al seu pas per Tordera, Sils, Medinyà-Orriols, la Jonquera, Maçanet de la Selva. També la C-260 a Figueres; la C-66 al seu pas per Palafrugell, la GI-522 a Sant Joan Les Fonts i la N-141e a Bescanó.