La Setmana Santa ha arrencat a les comarques gironines amb un element a favor: el bon temps meteorològic. De moment, la climatologia ha acompanyat en el tret de sortida d'aquest període vacacional a la Costa Brava, ja que ahir es van poder observar les primeres imatges de la temporada de banyistes al litoral de la demarcació de Girona. El fet és que ahir les temperatures van ser altes, amb les màximes rondant entre els 20 i els 25 graus a la majoria dels municipis gironins, tant a les poblacions de l'interior com a les localitats costaneres.

Així mateix, la previsió és que la climatologia favorable es mantingui en els propers dies de la Setmana Santa. Tot i això, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va alertar ahir que avui hi podria haver vent moderat al litoral de la demarcació. Pel que fa a l'ocupació dels establiments del sector turístic de les comarques gironines, el pronòstic és que en aquesta Setmana Santa s'obtingui un bon resultat. De fet, molts hotels costaners arrenquen la seva temporada aprofitant aquest període de vacances.

Segons les dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, els hotels de la Costa Brava esperen tenir una ocupació del voltant del 85%, especialment els dies festius (per tant, del 13 al 17 d'abril). La millor previsió es preveu al litoral de la demarcació, tot i que a les comarques de l'interior també es calcula que es pot arribar fins al 70% de l'ocupació, ja que encara hi ha neu a les pistes d'esquí.

D'aquesta manera, el bon pronòstic del temps sumat a la circumstància que aquest any la Setmana Santa se situa més tard en el calendari, suposa que el sector turístic sigui més optimista que l'any passat. Així, la previsió marca un augment de les reserves tant en els càmpings gironins (en el cas dels bungalous es troba entre el 70% i el 80%) com en el turisme rural (al voltant del 90%).

En el sector dels apartaments turístics, l'ocupació es calcula que sigui del 70% o el 80% (el 2016 va ser entre el 60% i 70%). A propòsit d'això, les reserves de darrera hora poden incrementar l'expectativa inicial. Pel que fa al perfil del client principal, és català o procedent de la resta de l'Estat i França.