La xarxa d'itineraris marins Vies Braves posa en marxa per a aquest estiu tres camps de treball marins per a adolescents a Sant Feliu de Guíxols, Llançà i Sitges. La iniciativa, promoguda per l'entitat mediambiental Xatrac i Anèl·lides, serveis ambientals marins, ofereix la possibilitat de descobrir la riquesa i les particularitats del fons marí a 70 joves d'entre 14 i 17 anys.

D'altra banda, la Direcció General de Joventut va obrir ahir les preinscripcions a 1.152 places per als 54 camps de treball, 11 dels quals a les comarques de Girona, que organitza aquest estiu a Catalunya -com va recordar el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Es tracta de tres camps més que l'any anterior i de 16 d'inèdits, mentre que la resta són una continuació de projectes ja iniciats en anteriors campanyes.

Els joves d'entre 14 i 29 anys ja poden fer les preinscripcions a Internet «per unes activitats que generen alt valor afegit en els propis joves i en l'entorn», segons va destacar el Govern. L'adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, que tindrà lloc el proper 20 d'abril.

Els camps de treball organitzats per Joventut es gestionen i es desenvolupen a través d'associacions d'educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, amb la complicitat del món local. Consten d'una estada de 15 dies per a joves voluntaris que participen en un projecte de millora ambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d'intercanvi cultural.

Dels 54 camps de treball oferts per la Generalitat, 4 es desenvoluparan a l'àmbit metropolità de Barcelona, 4 més a les Terres de l'Ebre, 5 camps tindran lloc a l'Alt Pirineu i Aran, fins a 9 camps a l'àmbit de Ponent, 10 camps més es desenvoluparan a la Catalunya Central, 11 al Camp de Tarragona i 11 més a les comarques gironines.

L'oferta a Catalunya es complementa amb 99 places més en 61 camps de treball organitzats a la resta de l'Estat, així com els camps internacional.