Autopistas, companyia del Grup Abertis, distribuirà aquesta setmana 120.000 dispositius RondaGi més entre els usuaris del tram gratuït de l'autopista AP-7 entre Fornells de la Selva i Vilademuls. La nova remesa de dispositius s'afegeix als 80.000 que ja s'havien repartit, i té l'objectiu de fer front a la «forta demanda» dels usuaris, segons ha explicat l'empresa a través d'un comunicat.

Des de la posada en funcionament de RondaGi, 16.700 usuaris l'han utilitzat almenys un cop, un 15% del total que hi ha al tram entre Fornells i Vilademuls. Cal recordar que a finals de març, Autopistas va habilitar una segona via RondaGi a l'accés Girona Sud per evitar les cues que es registraven en alguns moments.

RondaGi és un dispositiu que s'enganxa a l'interior del vidre davanter, just darrere del mirall retrovisor, i permet que, quan una antena el detecta, s'obri la barrera del peatge de l'autopista. Els usuaris disposen d'una via exclusiva i identificada amb el senyal de RondaGi. Els conductors que disposin de VIA-T no necessiten aquest dispositiu, ja que continuen circulant pel carril habilitat pel VIA-T.

Des de l'empresa s'indica que l'objectiu de la iniciativa és millorar la mobilitat a la circumval·lació de Girona.