L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ahir va nomenar tres ambaixadors d'Olot. Els nous representants de la ciutat a l'estranger són el matrimoni Xavier Canalias i Ester Sala, els quals treballen d'enginyers aeroespacials a la factoria de la Rolls Royce a Berlín, i Valentí Canal, que es dedica al sector alimentari.

Xavier Canalias (1980) va explicar l'experiència de treballar a la factoria de Rolls Royce a Berlín.

Canalias va explicar que, acabats els estudis de Barcelona, va decidir fer aeronàutica. Va exposar que «si vols treballar amb motors d'aviació, has d'anar a França». S'hi va estar 2 anys i va anar a fer el projecte de final de carrera a Alemanya. Li va agradar el país, va demanar feina a la Rolls Royce i fa 13 anys que hi treballa.

La seva dona, Ester Sala (Olot, 1982), va arribar a la Rolls Royce a través de Xavier Canalias. A la Rolls Royce treballa a l'àrea de materials i processos.

El matrimoni va explicar que treballen en la fabricació i disseny per a avions petits i mitjans. Van concretar que bona part dels motors dels avions de menys de 200 passatgers, els més corrents als aeroports de Girona i Barcelona, surten de la factoria Rolls Royce de Berlín.

El tercer ambaixador, Valentí Canal (Olot, 1966), és doctor en Medicina Veterinària per la Universitat de Bucarest. Treballa en la introducció de productes alimentaris estatals i fa conferències a les universitats.