13 de abril de 2017
13.04.2017

Un olotí s'inspira en els «ous» del procés per elaborar una mona gegant

El pastisser Lluís Riera convida el regidor de Vic Joan Coma, investigat per sedició per unes paraules sobre el referèndum, a trencar la figura de xocolata de 2 metres d´alt

15.04.2017 | 00:45
Lluís Riera posa davant de la mona inspirada en el «procés».

Cacau Pastisseria d'Olot, amb Lluís Riera al capdavant, ha elaborat una mona de xocolata, de 2,24 metres d'alçada, per la «trencada» que cada Dilluns de Pasqua organitza a la plaça Major per a aquells que «no tenen padrins». En aquesta novena edició, el protagonista és l'ou com a símbol de la primavera i la fertilitat, però també amb un missatge reivindicatiu al darrere: en el lema «per repartir la mona cal trencar els ous», hi ha una referència explícita a la coneguda metàfora sobre el referèndum d'independència que va utilitzar el regidor cupaire de Vic Joan Coma («per fer la truita cal trencar els ous») en un ple, un gest que l'ha portat a ser investigat per un delicte de sedició i que va desencadenar una allau de suports. La picada d'ullet de Riera a l'edil, però, va més enllà perquè el convidat que trencarà la mona serà, precisament, Joan Coma. La figura d'enguany és una escultura feta amb 300 ous de xocolata que pesa 60 quilos.

Han calgut unes cent hores de treball per construir la mona, que es trencarà en pocs segons el pròxim dilluns 17 d'abril, a la plaça major d'Olot. La «trencada de mona» que des de fa vuit anys organitza Lluís Riera de Cacau Pastisseria està pensada per a aquells «que no tenen padrins»; ara bé, el pastisser recorda que és un acte festiu obert a tothom i que es paga amb les donacions voluntàries de la gent. Enguany la peça de xocolata que s'ha posat a la venda per finançar la iniciativa consisteix en un ou. La mona d'aquesta any és la més alta: supera els dos metres d'alçada, pesa 60 quilos i està feta amb 300 ous de xocolata de diverses mides i sabors –blanca, amb llet i negra–, col·locats en forma de columna escultòrica i units per «una ànima» de xocolata al seu interior, que estabilitza la dolça escultura. Riera explica que la tècnica que ha utilitzat és la del buit ; en aquest context, avança que ha dissenyat la mona perquè tingui un final «molt espectacular» i es desmunti fàcilment.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema