Les carreteres i autopistes catalanes registren problemes de trànsit importants aquest divendres al migdia en la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa. Segons indica el Servei Català de Trànsit, a dos quarts d'una del migdia es registren 23 quilòmetres de cues a l'AP-7 a la Roca del Vallès en sentit nord i altres 7 a Maçanet de la Selva també en direcció a França. Durant tot el matí, la circulació a la principal artèria cap al nord del país ha estat molt complicada ja que s'han arribat a registrar fins a 60 quilòmetres de cues i retencions.

Les vies d'accés a la Costa Brava presenten complicacions, com la C-65 amb 10 quilòmetres de retencions a Santa Cristina d'Aro i quatre més a la C-35 a Llagostera per accedir a la C-65.

Segons el Servei Català de Trànsit, fins a les dotze d'aquest migdia ja han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona 352.310 vehicles, el 85,9% dels 410.000 previstos en aquesta segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa.

Els problemes a les carreteres de la Costa Brava han començat pels volts de quarts de dotze del matí i es concentren sobretot a la Selva i al Baix Empordà.

Les vies que van més carregades i on es generen més retencions són la GI-600 entre Blanes i Tordera, on hi ha uns quatre quilòmetres de longitud de cua. I també hi ha retencions a la C-35 i a la C-65 a Llagostera en sentit Platja d'Aro, aquí se superen els tres quilòmetres.

La situació d'operació sortida de Setmana Santa també està complicant la circulació a la N-II al seu pas per Vidreres on hi ha retencions de dos quilòmetres en sentit nord.

A l'Alt Empordà, a la sortida de l'autopista AP-7 sud a Figueres hi ha també cues. Es tracta d'un punt que connecta la ciutat amb d'altres de la costa i la N-II, que va especialment carregada en sentit Nord.