El servei de carreteres de la Generalitat ha fet arribar una proposta al Consell Comarcal de la Garrotxa referent al tancament dels túnels de Bracons per obres de manteniment. Carreteres proposa tancar els túnels en els dos sentits. És a dir, tapar els accessos i desviar el trànsit a les rutes alternatives i reduir les afectacions al trànsit per obres. La proposta serà debatuda en un dels propers Consells d'Alcaldes.

Els talls pel manteniment dels túnels de Bracons han estat un dels principals temes de debat en els darrers plens del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Els consellers del PSC i d'ERC es van queixar en diferents plens de les molèsties dels tancaments dels túnels que es programaven de les 10 de la nit a les 6 de la matinada. L'horari era un inconvenient per la gent de la Garrotxa que treballa a Osona i a la inversa

El Consell va decidir fer una queixa formal a Carreteres i ara els talls comencen a les 11 de la nit. Això no obstant, la dificultat que representa haver de prendre rutes alternatives que multipliquen per tres el temps d'anar de Vic a Olot i el fet que els talls tenen lloc han mantingut el problema latent. En el seu moment, el Consell de la Garrotxa va assegurar que d'altres túnels no tanquen tant.