El Col·legi Oficial de Metges de Girona organitza aquest dijous al vespre una ronda de conferències sobre el voluntariat que realitzen els metges. La sessió, que se celebrarà a la Casa de Cultura de Girona entre les set i les nou del vespre i ha estat promoguda per COMG-Ajuda, s'anomena «El professionalisme solidari i altruista de la medicina» i vol donar a conèixer la tasca altruista que realitzen tres organitzacions no governamentals al tercer món.

La sessió, que és oberta a tothom i amb entrada gratuïta, exposarà els testimonis de les entitats Girafra, Actmón i Houses for Talibés Foundation.

Durant la jornada, els fundadors de les tres organitzacions solidàries, els doctors Antonio Villalonga, Jaume Ollé i Àlex Estebanell, explicaran, amb una conferència breu, el plantejament de la seva tasca i les seves experiències personals.

Villalonga, que és anestesiòleg de l'hospital Josep Trueta d eGirona i ha fet de cooperant com a metge docent i assistencial en diversos països africans des del 99, parlarà de Girafra, una enitat que realitza cooperació al desenvolupament en països africans relacionada amb l'ambit sanitari, educatiu, social, esportiu o cultural.

Per la seva banda, Ollé, amb una llarga trajectòria professional i docent a nivell nacional i professional, es centrarà en la pràctica mèdica en els Tròpics i en Actmont, l'entitat que presideix i que es centra en el control de la tuberculosi al tercer món.

Finalment, el director de la Fundació Talibés, Àlex Estebanell, que lluita per acabar amb els nens esclaus del segle XXI al Senegal.

Després de les ponències hi haurà un col·loqui.