La Fundació SER.Gi ha incorporat la formació virtual per a mestres de Primària, professorat de Secundària i Cicles Formatius i altres professionals de l'àmbit social, que es concreta en dos cursos on-line reconeguts pel Departament d'Ensenyament com a formació permanent.

L'organització gironina ha programat els cursos titulats «L'educació emocional: del docent a l'aula» i «Gestió de conflictes a l'aula a través de tècniques de dinàmiques grupals». La fundació va explicar que ambdues propostes responen a les prioritats formatives fixades anualment per la Conselleria d'Ensenyament i responen al perfil específic d'Atenció a la Diversitat. En tots dos casos, es tracta de formacions de 40 hores, que es duran a terme de manera simultània els mesos de maig, juny i juliol.

La Fundació SER.GI va informar que la finalitat dels cursos que ofereix és «transferir coneixements, expertesa i bones pràctiques en l'àmbit de l'educació formal i no formal» que realitza l'entitat i que poden millorar la intervenció i el treball dels docents a l'aula.

Els propòsits de la formació

Amb el curs «L'educació emocional: del docent a l'aula», SER.GI vol proporcionar un marc teòric de referència en l'educació emocional i eines per treballar-la a l'aula; desenvolupar les competències emocionals dels docents; potenciar el coneixement de les pròpies emocions i millorar-ne la gestió, a més d'identificar les dels altres; o prevenir els efectes perjudicials de les emocions negatives i potenciar l'habilitat de generar-ne de positives.

Pel que fa a «Gestió de conflictes a l'aula a través de tècniques de dinàmiques grupals», es treballarà tot el que cal saber sobre el conflicte; la manera de tenir-ne una visió positivia i educativa, de manera que sigui una oportunitat d'aprenentatge; s'aprendran les tècniques de dinàmiques de grup com a metodologia d'intervenció; i se'n farà una aplicació pràctica.