Un dels grups del programa Pont (alumnes de 16 a 21 anys) del CEE Joan XXIII (escola d´educació especial) van estar treballant el conte La fada avorrida.

Durant el primer trimestre, van treballar què era un conte, quines parts tenia i les seves característiques. També van mirar i llegir diferents contes per tal de buscar-ne les característiques i mirar el vocabulari.

A principis de desembre, van rebre Xarli Reixach (un especialista en contes), perquè els expliqués com s´ho fa ell per escriure un conte. Durant la sessió, els alumnes van crear un conte col·lectiu. Un cop van saber el que havien de fer, van decidir que cadascun escriuria un conte, menys tres alumnes que van decidir escriure´l junts.

Quan els van tenir tot fets, els van enviar a Xarli Reixach, perquè fes una primera correcció. Dels set contes, van escollir el que més els agradava. Una vegada van tenir el text, van demanar la col·laboració de Tavi Algueró (un il·lustrador de contes) que els va explicar com podien il·lustrar el text.

Ara, ja està fet. El 23 d´abril, diada de Sant Jordi, vendran el conte La fada avorrida a la parada de l´Associació de Pares i Mares de l´Escola. Els diners recollits aniran íntegrament a l´Escola JoanXXIII.