El Sismògraf es posa en moviment a Olot

El Sismògraf celebra fins diumenge la seva novena edició amb una programació que vol connectar l´art amb la realitat sociopolítica, amb la voluntat que allò polític i allò social hi siguin presents des d´una mirada creativa. El festival té per objectiu acostar la dansa a tothom a través de 48 espectacles (dels quals set en són coproduccions i estrenes absolutes). Diversos espais de la ciutat d´Olot acolliran artistes, professionals i públic de totes les edats per gaudir de la dansa en tots els aspectes, en un entorn paisatgístic privilegiat amb 28 propostes a l´aire lliure i 20 en recintes tancats. Kukai Dantza i Brodas Bros, la companyia de hip hop Get Bak, el col·leciu Big Bouncers, Diego Sinniger, Iron Skulls Co, Mal Pelo, Moon Ribas, Laia Santanach, Pere Faure, la Cia. Moveo (fotografia) o Sol Picó són alguns dels artistes destacats que visitaran Olot aquest cap de setmana.

Fira Comarcal de Primavera de Campllong

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong celebra enguany la seva 35a edició, amb un programa d´activitats diverses, parades i competicions que giraran al voltant del món campestre, com una demostració d´esquilar ovelles, una exhibició de bèlit, una marxa de tractors Lanzs i el concurs de vaques frisones.

Belda & Sanjosex a Banyoles

El bisbalenc Carles Sanjosé (Sanjosex) s´ha aliat amb l´acordionista diatònic sabadellenc Carles Belda en el projecte Càntut. Cançons i músiques dels avis, amb una quinzena llarga de cançons entre el miler que es recullen al seu cançoner en línia, que rastreja la petja del cant de tradició oral a les comarques de Girona.

Dr. Calypso, d´aniversari a Girona

Dr. Calypso, un dels grups emblemàtics de l´agitada escena ska de la dècada dels noranta, celebra enguany el vintè aniversari del disc «Toxic Sons» (1996). Per commemorar l´efemèride, els barcelonins interpretaran íntegrament a Girona els temes d´aquell àlbum en un concert gratuït, en el marc del festival Strenes.

«La casa perduda» a Girona

Aquest cap de setmana, la companyia de teatre familiar Teatre de l´Aurora d´Igualada, presentarà el seu darrer espectacle per a públic familiar «La Casa Perduda» a La Planeta. Es tracta d´un muntatge sobre les migracions de gran riquesa visual, amb objectes i música en viu, que fascinarà a grans i petits.

«Acorar», de Toni Gomila a Figueres

Espectacle escrit i interpretat per Toni Gomila i dirigit per Rafel Duran, premi de la crítica Serra d´Or 2012 al millor text de teatre català. «Acorar» és un monòleg visceral que ens porta al cor de Mallorca, a la matança del porc, la cita social més important per a qualsevol illenc, per parlar de la decadència a les Balears.

Cuina de l´arròs de Pals

Fins el pòxim 14 de maig diversos restaurants de Pals se sumen a la campanya gastronòmica La Cuina de l´Arròs. En aquesta edició hi participen els restaurants: Antic Casino, Bona Vista, Ca la Teresa, Can Ruben, El Mirador de Pals, El Pedró, El Romaní, Es Portal, Golf de Pals, La Vila, Les Dunes, Pahissa del Mas Pou, Sa Gatonera, Sa Punta, Sol Blanc, Vicus i Xarrup.

El quartet Mèlt a Llagostera

El Quartet Mèlt celebra Sant Jordi a Llagostera. La formació vocal combinarà temes de música més moderna amb obres de música antiga que han format part del seu repertori des de l´inici. El quartet està format per la soprano Magalí Sare, la contralt Ariadna Olivé, el tenor Eloi Fort i el baríton Oriol Quintana.

Cris Juanico en directe a Santa Coloma de Farners

El músic menorquí Cris Juanico presentarà aquest diumenge «Una nit fa(u)sta», el seu darrer disc, en el marc del IV festival Domini Màgic de Poesia de Santa Coloma. Un viatge d´emocions i reflexions per fer sentir el públic plenament protagonista, compartint una història plena de paisatges, somnis, amor i vida.