L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns l'activista que el 9 de febrer del 2014 va interrompre una missa a l'església de Sant Pere de Banyoles, juntament amb altres persones, amb proclames a favor del dret a l'avortament. L'acusat ha reconegut els fets i ha assegurat que no tenia la impressió que "estigués prohibit" un acte d'aquest tipus. "En cap moment, ni molt menys, anàvem a buscar merder. No vam fer cap dany", ha afegit el processat, que ha explicat que aquesta acció "semblava la manera més efectiva" de fer visible la protesta contra la llei de reforma de l'avortament, impulsada pel govern del PP.

"En cap cas volíem ofendre el sentiment religiós de ningú", ha reiterat l'acusat, que ha considerat que es tractava d'una protesta política "pacífica" que va durar poc més d'un minut. També ha apuntat que una vegada els participants havien aixecat una pancarta amb el lema "Fora rosaris dels nostres ovaris" i havien cridat altres proclames a favor del dret a l'avortament, van abandonar voluntàriament l'església. Així, el processat ha criticat "la línia de l'Estat" de reprimir la lluita dels moviments feminista i popular. La fiscalia demana dos anys de presó per a l'activista, ja que valora que l'acusat va cometre un delicte contra la llibertat religiosa. En canvi, l'advocat Benet Salellas, que defensa el processat, sol·licita la seva absolució.

En el judici d'aquest dilluns també ha declarat el rector que oficiava la missa del diumenge 9 de febrer del 2014 a l'església de Sant Pere de Banyoles, mossèn Ramon Pijoan, qui ha afirmat que va denunciar els fets per "ajudar" a publicitar més aquest acte. Pijoan, que va presentar la denúncia 12 dies després que es produïssin els fets, ha remarcat que va prendre aquesta decisió quan el grup d'activistes va penjar a Internet un vídeo amb les imatges de la protesta.