26 de abril de 2017
26.04.2017

Arbúcies, Bescanó, Navata i Torroella-l'Estartit són nominats al Premi Cilma 2017

26.04.2017 | 10:18

El Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (Cilma) ha fet públiques les nominacions al Premi Medi Ambient Cilma 2017 que reconèixer les actuacions en l'àmbit del medi ambient i la sostenibilitat durant el 2016 en les categories d'energia, aigua, residus, mobilitat i conservació de la biodiversitat i el paisatge. Enguany s'hi van presentar vuit actuacions: quatre en energia, dues en residus, una en biodiversitat i una en aigua.

Així, han estat nominades la construcció de dues xarxes de calor amb biomassa, una a Arbúcies i l'altra a Navata; la desurbanització i recuperació dels sistemes costaners de la Pletera, a l'Estartit; l'optimització dels residus de la fracció vegetal i dels voluminosos de fusta a Navata, i la promoció d'una ordenança d'estalvi d'aigua a Bescanó, amb un article sobre l'estalvi d'aigua a les instal·lacions de rentat de vehicles. El jurat va tenir en compte el benefici ambiental, econòmic i social; la replicabilitat de l'actuació; la comunicació i visibilitat; l'originalitat i innovació, i el cost de l'actuació.

Els ajuntaments nominats han estat guardonats amb l'elaboració d'un vídeo de cada actuació i les despeses pagades d'una visita tècnica a la ciutat de Friburg, Alemanya, referent europeu en la gestió ambiental, on podran conèixer les solucions adoptades pels responsables municipals de la ciutat en temes d'energia, residus i mobilitat, entre d'altres.

Els vídeos de les actuacions nominades es penjaran a les xarxes socials durant el juny i la que rebi més vots serà la guanyadora.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema