El Consell comarcal del Pla de l'Estany vol facilitar el contacte entre les organitzacions socials i les persones que desitgen col·laborar-hi com a voluntàries. Amb aquest objectiu, el Punt de Voluntariat del Pla de l'Estany -gestionat dinsel Pla de Desenvolupament Comunitari- ha editat una guia d'entitats.

Aquesta eina de consulta ofereix informació sobre les entitats, les seves finalitats, els valors, les tasques que hi realitzen els seus membres i les dades de contacte, perquè tothom que hi estigui interessat s'hi pugui adreçar.

L'objectiu principal del Punt de Voluntariat és connectar les entitats que necessiten la col·laboració de la ciutadania amb les persones interessades en el voluntariat. També realitza tasques per fer créixer i millorar la tasca solidària de particulars i entitats de tots els àmbits de la comarca -socials, culturals, esportius, de lleure i ambientals- que hi treballen desinteressadament. En aquest sentit, la guia vol fomentar les relacions socials que enforteixin la xarxa associativa de la comarca.