26 de abril de 2017
26.04.2017

Tornaran a tallar el trànsit als túnels de Bracons durant tres nits la setmana vinent

El Consell d´Alcaldes de la Garrotxa s´ha queixat diverses vegades a Carreteres de la freqüència de les interrupcions i espera una resposta

26.04.2017 | 10:18

El Centre de Control de Carreteres ha informat de talls del trànsit als túnels de Bracons per als dies 2,3 i 4 de maig. Per treballs de neteja de voral, voreres, arquetes, canaletes, panells, revisió, reparació de juntes de dilatació i manteniments correctius i preventius. El Centre de Control de Carreters tallarà la circulació en ambdós sentits de les 22 hores a les 6 del matí.

Serà la tercera vegada en els 4 mesos del 2017 que Carreteres establirà un període de baixada de barreres dels túnels. El primer va ser durant l´11, 12 i 13 de gener i el segon el 3 i 4 d´abril. Amb els talls de trànsit previstos seran 8 les nits en les quals els túnels hauran estat tancats en els 4 primers mesos del 2017. El 2016 van tancar-los durant 14 nits, el màxim previst de tancaments per manteniment, el mínim són 11 nits.

Els talls no són sempre per treballs de manteniment. De fet el darrer, el 5 d´abril d´enguany, va ser per un simulacre d´incendi a l´interior dels túnels.

En tot cas, els talls del trànsit als túnels són una reclamació constant del Consell Comarcal de la Garrotxa i del Consell d´Alcaldes.

Les queixes dels edils comarcals van fer que tècnics del Servei de Carreteres de la Generalitat justifiquessin els motius dels talls del trànsit en un dels darrers consells d´alcaldes del 2016.

Per la seva part, els alcaldes de la Garrotxa van estudiar la freqüència dels talls en túnels catalans similars i van comprovar que són menys freqüents i duren menys temps. La mitjana sol estar en unes quatre hores.

Davant de la situació, els capdavanters del Consell Comarcal de la Garrotxa es van tornar a queixar a Carreteres.

Ahir, Joan Espona (president del Consell Comarcal de la Gar­rotxa pel PDeCAT) va explicar que esperaven una resposta a les queixes. Segons ell, hi ha hagut un canvi de responsable al capdavant del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat i el canvi retarda la resposta. Ha indicat que de moment han aconseguit escurçar el temps dels talls.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema