El ajuntaments de Bordils i de Cervià de Ter, com el de Celrà, també s'oposen a la nova línia elèctrica de 220 kV que ha de connectar la MAT a la subestació de La Farga, a Sant Julià de Ramis i que arribarà fins a la subestació de Juià.

Els tres consistoris consideren que no hi ha «justificació» per a la construcció de la nova infraestructura i entenen que el projecte, impulsat per Red Eléctrica de España (REE), no té en compte «l'impacte visual, paisatgístic i ambiental al territori afectat».

Així mateix, els tres ajuntaments, que han presentat al·legacions conjuntes al Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, critiquen que no es tingui en compte la «possibilitat de soterrar» l'estesa ni que es plantegi l'opció de «compactar-la» amb altres de ja existents.

Treball conjunt

Per tot plegat, les tres corporacions locals avisen que «a partir d'ara treballarem conjuntament amb les entitats i veïns dels nostres pobles per defensar el nostre territori».

Red Eléctrica va demanar autorització administrativa prèvia i l'autorització administrativa de construcció de la línia de 5,6 quilòmetres amb un pressupost d'1,9 milions d'euros i que comportaria la declaració d'utilitat pública i, per tant, ocupació de béns i expropiacions.

REE va justificar que la línia permetrà «un augment del mallat de la xarxa de transport a 220 kV de la zona afavorint una millora general de l'eficiència en el transport i en el suport al subministrament de la demanda». La nova línia ha de discórrer pels termes municipals de Bordils, Celrà i Cervià de Ter.

El primer ajuntament que va donar a conèixer la seva oposició a la línia va ser el de Celrà, quan la setmana passada, el Govern de la CUP va anunciar les seves al·legacions.

En l'escrit, l'alcalde, Dani Cornellà, considera que està «injustificada» la seva necessitat. Entre altres, la CUP detalla que afectaria uns terrenys classificats com a sòl urbà i com a sòl no urbanitzable previst al Pla General quan un Reial Decret diu que això s'ha d'evitar.