27 de abril de 2017
27.04.2017

Llagostera dedica un parc a l'alcalde republicà Gurnés Bou

Després de sotmetre's a un judici sumaríssim va ser afusellat el maig de 1947 pel règim franquista a Girona

27.04.2017 | 12:04
Llagostera dedica un parc a l'alcalde republicà Gurnés Bou

El ple de l´Ajuntament de Llagostera, celebrat el dimecres 26 d´abril, ha aprovat per unanimitat assignar el nom d´Eugeni Gurnés Bou a un espai públic ubicat a Can Gotarra, entre el carrer del Porxo i l'avinguda Gotarra.

Amb motiu d'aquest homenatge, l´Ajuntament i l´Associacio? per a la Recuperacio? de la Memo?ria Histo?rica de Llagostera han organitzat diversos actes que es durant a terme durant el proper mes de maig.

Eugeni Gurnés Bou, va ser alcalde de Llagostera del novembre de 1936 al març de 1937 i primer tinent d'alcalde fins el 10 de maig de 1938. Gurnés, anarcosindicalista, va formar part del Comitè de Milícies Antifeixistes . Va ser cridat al front el 1938 on va estar destinat al cos de Transports de l'Exèrcit Republicà El febrer de 1939 va passar la frontera com la major part de l'exèrcit republicà i ingressà al camp de concentració de Barcarés, després a Rivesaltes i finalment a Tornay.

Ingressat a l'hospital de Thouars


L'agost de 1939 ingressà malalt a l'hospital de Thouars on un cop recuperat, va fer d'infermer al mateix hospital. L'agost de 1940 intenta passar la frontera per Irún per tornar a casa. És capturat i enviat al camp de concentració de Miranda de Ebro. Empresonat, primer a Madrid i més tard a Girona.

El novembre de 1940 comença el procediment sumaríssim que tres anys més tard acabaria amb el seu afusellament a la tàpia del cementeri de Girona, acusat injustament de la mort dels mossens de Llagostera. El 7 de maig de 1943 va ser afusellat al cementiri de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema