El departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha emès un informe segons el qual s'afirma que «la Comissió Gestora de Medinyà, en el marc de la normativa de règim local, pot emetre actes administratius que afectin tercers».

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, afirma que «l'informe posa de manifest que és la Comissió Gestora de Medinyà qui té la potestat de redactar al conveni on s'establiran tots i cada un dels actes administratius que la Comissió Gestora pot realitzar sense dependre de la tramitació administrativa de l'Ajuntament de Sant Julià». Puigtió afegeix que «un cop redactat aquest conveni, els dos secretaris dels dos municipis, Sant Julià i Medinyà, estaran emparats per signar els actes administratius als quals facin referència els seus municipis».

L'alcalde de Sant Julià es mostra satisfet per l'informe que s'ha rebut després de les gestions realitzades per l'equip de govern i explica que «ara el següent pas per aconseguir la separació completa dels dos municipis està en mans de la Comissió Gestora de Medinyà».

Actes que afectin tercers

Segons l'informe del Departament de Governació de la Generalitat, la Comissió Gestora de Medinyà pot emetre actes administratius que afectin tercers, com l'atorgament de llicènces urbanístiques, aprovació de factures, atorgament de subvencions, aprovació de convenis, atorgament d'autoritzacions d'ús privatiu, efectuar empadronaments, liquidar tributs i preus públics.

Ja el 23 de febrer passat, Governació va emetre un informe, després que es denegués la inscripció de Medinyà en el rgistre d'Ens Locals estatal, validant les actuacions que la Gestora havia dut a terme durant 2016 i 2017, en espera del que dictaminin el Tribunal Constitucional i el Superior de Justícia de Madrid.