Matí gèlid i amb neu en alguns punts del Ripollès, la Garrotxa i la Cerdanya. Així és com s'han llevat molts gironins que ahir van anar a dormir amb pluja i en llevar-se s'han trobat amb una fina capa de neu als carrers.

A Puigcerdà s'han acumulat 14 centímetres i també ha nevat a Gombrèn, on hi ha un gruix d'un centímetre i Molló, on ja hi ha una fina capa de neu. També s'ha pogut veure neu a Planoles, on han caigut sis centímetres de neu; la Vall de bianya, amb cinc centímetres i Das, amb un gruix de 12. Aquestes dades fetes públiques pel Meteocat, són els gruixos registrats fins a les onze del matí.

A mesura que passen les hores, molts veïns d'aquestes comarques del Pirineu comencen a mostrar a través de xarxes socials la situació meteorològica. Aquí alguns exemples:

Les mínimes d'avui no han escalat gaire a causa del front fred que està afectant Catalunya aquestes darreres hores. A Puigcerdà per exemple, el termòmetre s'ha enfilant fins als -2,5 graus i a Girona ciutat, fins als 5,9.

Problemes a Rodalies per la nevada

El gruix de neu i les baixes temperatures també tenen les seves conseqüències en el transport públic.

Els trens de rodalies de la línia R3 que uneixen Puigcerdà amb Barcelona segons informa, Rodalies, no poden començar el seu trajecte des de la capital de la Cerdanya fins a les deu del matí a causa de les inclemències meteorològiques. Un usuari ha mostrat a Twitter l'aspecte d'un dels combois aturats a Puigcerdà.

Per poder anar cap a Barcelona, la línia ha començat el seu trajecte a Ripoll a primera hora del matí: