Existeix un camí endurit pel trepig dels alumnes del barri de Sant Miquel que durant quaranta anys han anat a l’Institut Montsacopa, al barri del Morrot. També el fan servir treballadors del barri de Sant Miquel que tenen la feina al polígon del Pla de Baix o persones que van d’un barri a l’altre.

El sender fosc a l’hivern, xopat de pluja quan fa mal temps i sovint solitari en el termini d’uns dos mesos es convertirà en una via apta per vianants i bicicletes, enllumenat i amb instal·lacions de lleure per als joves. Ho han explicat fa poc Josep Berga (regidor de Benestar Social pel PdeCAT), Josep Gelis (regidor de Serveis Urbans pel PdeCAT) i Mercè Traveria (regidora de Barris pel PSC).

Josep Berga ha explicat que el nou vial serà possible pel fet d’haver llogat per un termini de 10 anys i per un preu de 6.000 € l'any uns terrenys de 20.000 metres(2) als propietaris del mas Bufador. En el ple d'aquest vespre, l'Ajuntament durà a terme l'aprovaciñó de conveni per a la cessió de parcel·les que ha de fer possible el nou vial.

Segons Berga, en paral·lel al camí hi hauran instal·lacions de lleure i esportives toves. Es tracta, d’instal·lacions pensades per no ser definitives i de baix cost econòmic. Segons Berga, la voluntat és que mentre duri el lloguer, els joves i la mainada tinguin més espai per jugar i fer esport i descongestionar la plaça de Sant Miquel.

El nou camí de 757 metres de llargada sortirà del costat del nou aparcament del carrer Rei Martí l’Humà (al barride Sant Miquel) i arribarà al carrer Puigmal (al barri del Morrot). Serà la connexió més directe entre dos barris separats pels volcans Montsacopa i la Garrinada i que no tenen cap lligam urbanístic. Per anar d’un barri a l’altra amb un vehicle de motor s’ha de fer una volta molt gran que passa pel centre d’Olot.

El 2015 quan l’Ajuntament va activar les consultes per la redacció del Pla Integral d’Accions de Millora del barri de Sant Miquel, l’adequació del camí va ser la proposta més demanada pels veïns.