27 de abril de 2017
27.04.2017

El Shopp Out arriba a la novena edició potenciant la seva vessant més social

Els treballadors de la fundació Ramon Noguera guanyen protagonisme i gestionaran el bar de l'esdeveniment. Hi participaran unes 40 marques

27.04.2017 | 10:14
La presentació de l´esdeveniment, ahir a Girona.

La Fundació Ramon Noguera, que treballa amb persones amb diferents graus de discapacitat intel·lectual, ja ho té tot a punt per a a la novena edició del Shopp Out que es farà del 4 al 7 de maig a les instal·lacions de la fundació. Una quarantena de marques participen a l'esdeveniment i s'ofereixen descomptes de fins al 70%.

Enguany, els treballadors de la fundació guanyen protagonisme i seran els que gestionaran el bar de l'esdeveniment. Durant l'any, aquests empleats estan en diferents processos de formació i treballen en projectes d'inserció laboral de la fundació, com el cafè-restaurant La Rosaleda o el càtering de la fundació. El 5% de les vendes del Shopp Out es destinaran a impulsar projectes socials de la Fundació Ramon Noguera.

Aquesta iniciativa de shopping social va començar el juliol de 2013 amb 200 metres quadrats i ha crescut fins a consolidar dues edicions anuals, en un emplaçament de 4.000 metres quadrats i arribant a la xifra dels 40.000 visitants per edició.

Activitats infantils

A banda de la venda de roba i complements, també hi haurà activitats infantils i diverses zones de restauració amb «food trucks». La directora gerent del Grup Fundació Ramon Noguera, Pepita Perich, va explicar que la principal novetat d'aquesta edició és que els treballadors de la mateixa fundació i que estan relacionats amb l'àmbit de l'hostaleria i l'alimentació gestionaran el bar que hi ha a la plaça central del Shopp Out.

Aquesta nova edició, que es farà del 4 al 7 de maig, també tornarà a tenir la seva vessant musical amb un cicle de concerts en directe. Hi actuaran les formacions Acorde a ti, Double Chick, Buena Onda i Madamme Mustash.

La Fundació Ramon Noguera està especialitzada en la creació i gestió de centres i serveis adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual i a infants amb trastorns del desenvolupament. Atén a més de 1.000 persones al llarg de l'any i dona ocupació a més de 350 treballadors, 190 dels quals, amb discapacitat. Aquest any la fundació ha estat guardonada amb el màxim reconeixement de la Generalitat de Catalunya, la Creu de Sant Jordi.

Segons l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, «el Shopp Out s'ha convertit en el preludi de Temps de Flors. Sempre ha estat un èxit. Aquest any, a més, la Fundació ha rebut la Creu de Sant Jordi. És un honor per a la ciutat i un reconeixement a la bona feina que feu dia a dia». Madrenas també va donar les gràcies a les marques que hi col·laboren: «les empreses demostren i han de demostrar que estan pel territori. És d'admirar l'esforç que feu i us encoratgem a encomanar aquesta solidaritat a altres empreses».

Sortejos a les xarxes


Per escalfar motors, s'han activat diversos sortejos a les xarxes socials del Shopp Out que permeten als usuaris poder conseguir xecs-regal, bosses de tela Shopp Out i altres obsequis. Durant el Shopp Out es farà el sorteig d'un sopar. Durant la presentació, la directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat a Girona, Marta Casacuberta, va remarcar la vessant social que té el Shopp Out i la tasca que fa durant l'any la Fundació Ramon Noguera. Va assegurar que «el treball és una de les millors polítiques socials que es poden fer i en això la Fundació és un referent. L'administració sense les entitats no aniria enlloc».

La diputada delegada de Programes Europeus de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, també va destacar l'impacte beneficiós que la Fundació té per la ciutat de Girona però també per a totes les comarques gironines i la capacitat que té la Fundació per innovar a l'hora de buscar recursos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema