L'Ajuntament d'Olot en el ple d'anit va aprovar per unanimitat l'acord de cessió d'ús de parcel·les en la zona del mas Bufador. Es tracta dels 22.000 m2 que ocuparà el camí de 757 metres de llargada que ajuntarà els barris de Sant Miquel i del Morrot. El conveni preveu una durada de la cessió de 10 anys i que l'Ajuntament pagui un lloguer de 6.000 euros anuals per la disposició dels terrenys.

El nou camí tindrà espais de lleure al voltant, llum i zones de seguretat en la confluència amb la carretera veïnal de les Feixes.

Sortirà del costat del nou aparcament del carrer Rei Martí l'Humà (barri de Sant Miquel) i arribarà fins al carrer Puigmal (al barri del Morrot).

L'adequació del camí entre Sant Miquel i el Morrot forma part del Pla Integral d'Accions de Millora de Sant Miquel. El camí va ser la proposta més demanada quan va tenir lloc el procés participatiu del pla entre el 2014 i el 2015.

Els veïns van escollir aquesta proposta com a prioritària per millorar el pas de les persones que es desplacen entre els dos barris, sobretot per dirigir-se a l'IES Montsacopa, el Polígon Industrial del Pla de Baix i els camps de futbol base del Morrot.

Ara, els veïns fan servir un sender natural endurit pel trepig de la gent que hi passa. És una ruta fosca i, quan plou, amb fang.

Opinions del Ple

Xavier Garcia (OeC) va demanar control dels vehicles motoritzats. Mireia Tresserras (CUP) va lloar l'acord i Pere Gómez (ERC) va demanar que a partir d'ara tinguin cura del manteniment del camí.

Josep Gelís (PDeCAT) va avançar que faran una crida perquè no hi passin motocicletes i va indicar que no han prohibit el pas de vehicles de motor (excepte veïns) a la carretera de les Feixes i, com que n'hi passen, hi posaran vigilància.